Zoom kan köpa Smartsheet och Dropbox för att bli en “accord titan” som konkurrerar med Microsoft och Google, förutspår analytiker

Smart working and video conference
Smart working and video conference

Aktieforskningsföretaget RBC capital Markets gjorde några vågiga förutsägelser för vad Zoom kan göra för att utvecklas till en dominerande deltagare inom avtalet och försöka extra effektivt med behemoter som Microsoft och Google.

Zoom kan förvärva Smartsheet och Dropbox för att skapa en, samarbete titan, skrev RBC i sin verktygsvinkelfil. Analytiker konstaterade att Salesforces senaste blockbusterförvärv av baggy var en viktig sekund för andra övertygande spelare att tro på hur marknaden utvecklas för att gynna produktsviter framför individuell utrustning. dessutom kan Zoom: s okända uppåtgående push i år acceptera att den vill förändra sin produktportfölj i framtiden.

Vi håller med Zooms ojämförliga tilldelningsfunktioner och marknadsutveckling kommer att tvinga företaget att mer snabbt anta sina boomambitioner, i synnerhet eftersom inkrementella funktioner för videokonferenser borde vara svårare, och därför kommer företagets boom att förlita sig på Zoom-telefonen eller andra nya artiklar både internt utvecklade och köpta, skrev RBC-analytiker.

Close up video conference to late at home
Close up video conference to late at home

För att köpa Smartsheet förutspår RBC att Zoom skulle behöva aktörers aktier, medan det kan behöva cirka miljoner aktier för att sona Dropbox-aktieägare. Smartsheets basarhatt på fredag ​​förvandlades till cirka $ .8 miljarder och Dropbox blev ca $. miljard. Zoomens basarhatt var under tiden cirka miljarder dollar, mer än fem gånger så mycket som kostnaden i början av.

Om Zoom hade förvärvat båda företagen kan det uppnå cirka% högre lön än det som ett fristående företag, förutspår analytikerna.

i slutändan skulle dessa förvärv ge Zoom en extra fördelaktig konkurrent, under lång tid, till Microsoft, rekommenderade RBC: s Alex Zukin företaget cabal.

Med Dropbox och Smartsheet kan Zoom skapa ett enhetligt, omfattande paket med alternativ, det här är inte så gott som video och röst, utan dessutom vad du gör efter monteringen och vad du gör tidigare än mötet, sade Zukin

Microsoft är det emellertid. laser fokuserad på zoom och binda basaren är medveten om när det gäller. Microsoft-portföljen, sade han.

happy business team stacking hands in office
happy business team stacking hands in office

alliansen skulle dessutom ha fördelar som överlägsen prissättning och gå till basarkoncept, förutom en extra enhetlig produkt fantasifull och förutseende, skrev RBC-analytiker. De är medvetna om att Dropbox har en imponerande kalibrering, men saknar företagsadministration, oavsett vad Zoom accepterar.

RBC-analytiker verkar inte vara de mest handiga som förväntar sig mer M&A och konsolidering i avtalet nästa år.

för närvarande bäst% av företagets arbetsbelastningar körs på böljen, men det antalet förväntas utvecklas till% genom att använda, delvis uppmuntrat via påskyndad agendaomvandling på grund av långtgående uppdrag och den överförbara, skrev Wedbush-analytikern Dan Ives i en anteckning till kunderna i November. Den färdigheten, det typiska böljande ekosystemet är självklart att se ett tillströmning av utgifter utöver M&A under de närmaste åren, skrev han.

D.A. Davidson-analytiker Rishi Jaluria noterade i november att överenskommelsen är. full av ett antal mindre företag och att Dropbox, PagerDuty, Asana och Smartsheet kan vara mål för tillväxt för högre molngrupper.

så småningom, talade RBC om, har COVID påskyndat konvergensen av kommunikation och förväntar sig att fler organisationer med fotfäste i en klass expanderar till andra i syfte att konsolidera budgetar i en tid av akut centrum för att utveckla en mycket bättre upplevelse för båda kunderna och personal genom uppdaterad digital kommunikationsprogramvara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *