Bill Gates eldrivna fordon har den största aktieballongen 2020

Matrisen ovänlig för en Tesla-skyltdocka S. Oleg Alexandrov CC via-SA Wikimedia typisk

Om det finns ett icke-online-detaljhandelsföretag som blomstrade trots trots kaoset, är det elektriska nystartade bilar. om de har haft en genomförbar produkt eller inte längre har varit bredvid elementet. QuantumScape, en faktura Gates-backad start som bygger nästa era batterier för elbilar, är utan tvekan mitt i denna elektriska hype.

I november gick QuantumScape tillgängligt via en omvänd sammanslagning med Kensington Capitals specialförvärvsenhet till en värdering av $ tre miljarder dollar. av anledningen till att dess aktiekostnad har ökat under taket och hoppat från $ aloft market debut till över $ vid måndagens slut.

“Denna bedömning är absurd och bottenlös”, påpekade Ian Bezek, en tidigare hedgefondanalytiker som nu skriver för mäklarplats.

Vad som absorberade näringsidkare i det yngre företagets inventering är dess djärva syfte att kommersialisera halvledarbatterier, ett framväxande litiumjonbatterival som har en tillit att avsevärt sänka kostnaden för elektriska motorer.

halvledarbatterier är mycket mindre brännbara, kan laddas snabbare och har en mer robust kraftkropp och därmed längre räckvidd än litiumjonbatterier. Den bästa nackdelen är att de med den senaste tekniken är dyra att göra.

QuantumScape visar en litium-metallisk array-teknik som kan växla allt detta. Företaget noterade att dess prototyp enskikts tillbehörscell har visat att det är möjligt att ladda batterier så mycket som procentkapacitet på några minuter och tillåta att en bil håller i tusentals fjärran, även i svåra temperaturer så lite som – grader Fahrenheit.

direkt genom en videopresentation tidigare i månaden, dikterar QuantumScape en otrolig rekommendation från Nobels prisvinnande kemist Stanley Whittingham, som sa att startens litiumstålkunskap kan öka batteriets energikropp med%, om inte%.

Och Bill Gates, som nu inte är kemist med hjälp av något medel, har dock svar på QuantumScape-VD Jagdeep Singh nyfiket förvandlats till en expert som ser att investering inom företaget också ligger helt bakom uppfattningen.

”Jag trodde inte ärligt att han visste något om kemi, och vi handlar alla om kemi. emellertid tillbaka tänker han vad som är kritiskt, han kan dyka riktigt djupt och bli expert på den miljön. Han har blivit verkligt avgrund i detta område, berättade Singh för välstånd nyligen.

ändå redovisas förintelse helt enkelt i sten, åtminstone på den ekonomiska sidan. i enlighet med sin egen färdplan kan QuantumScape kolla igenom batterierna. Om en hit kan en tillverkningsenhet vara inbyggd och hoppas att stabila intäkter kommer att strömma om två år därefter. men köpare bör inte förvänta sig lönsamhet förrän åtminstone.

“Lång myt kort, du är aktivitet för att vara tålmodig under den mer önskvärda delen av nästa decennium tidigare än QuantumScape börjar tjäna stora pengar”, skrev investerarregionens Bezek. “Utför ingen aberration, QuantumScape är ett lönsamt koncept. förutom det faktum att barn är dess nuvarande värdering helt galen. Det finns helt enkelt ingen teknik för att matematiken ska fungera. ”

QuantumScape stöds med hjälp av fakturan Gates steg framåt power Ventures, Volkswagen, Qatars absoluta överflödsbeväpning, Stanford-undervisning, den tyska bilorganisationen Continental och en agenda för Silicon Valley VC-företag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *