EFF spränger facebooks ”skrattretande” kampanj mot ängel

Hi-tech classroom
Hi-tech classroom

Den digitala gränsen förklarar att fb: s “skrattretande korståg mot äpple” är i opposition t användare och små organisationer.
Det gästvänliga nätverket riktade sig mot äpple via bokannonser i dominerande tidningar och hävdade att ängelns senaste strejker hotar babybyråer och webben.
Apple släppte en ny integritetsegenskap i iOS, iPadOS och tvOS som tvingar byggare att förklara vilken personlig information apparna samlar och ber användarna om tillstånd att fortsätta spåra dem online.
fb tog helsidesannonser i bokversioner av huvudtidningar som avslutade årsdagen för att angripa Apples senaste integritetsåtgärd på iOS, iPadOS och tvOS. Det drog samma flöde under vardagar, och ironi borde inte komma ifrån oss. Webb- och agendaannonserna som visas på internetsidor hjälpte till att utplåna bokmedier, inklusive det annonsföretag som är associerat med det. Nu behöver facebook bokversioner för att nå den form av köpare som nu inte nödvändigtvis skulle se samma annonser online. Det är det viktiga som beslutsfattare som kan läsa The New York instances paper istället för onlineversionen.

angel’s nya täckningsvapentapptillverkare för att avslöja vilka appfakta de samlar från kunder och att be om tillstånd att samla de fakta är det som använder facebook mad. Apple gör ingenting annat för att hålla sig borta från Facebook från att samla in data från iPhones. så länge användarna är nöjda med det är det inget problem. de flesta har redan bytt ut sin privatliv mot fb, Google och olika “chargeless” artiklar online. den nya iOS-sekretessfunktionen erbjuder användarna extra statistik om vilken typ av poster som samlas.

Den digitala gränslandsstiftelsen EFF, vars uppgift är att rekommendera för medborgerliga friheter online, inklusive integritet, är balustrad med ängel.

EFF gör sin attityd ljus från uppläggningens titel: facebooks skrattretande kampanj mot ängel riktar sig faktiskt till användare och småföretag.

“Fb har för närvarande inlett en kampanj som utreder sig som beskyddare för små företag”, börjar varan. “Här är en underhållande ansträngning från facebook för att ta bort dig från dess dåliga melodi checklista över konkurrensbegränsande beteende och privatlivsproblem, eftersom den försöker spåra ur rutinerade integritetsjusteringar från angel som är olämpliga för facebooks företag.”

“Att kräva att spårare överklagar ditt samtycke tidigare än att följa dig över internetnätet kan fortfarande vara en tydlig baslinje, och vi hyllar ängeln för denna alternativa”, säger EFF om Apples nya privatsfunktion i sin senaste iPhone, iPad och Apple TV ersätter .

“Hur som helst facebook, accepterar konstruerade ett enormt imperium över tanken på att spåra varje liten sak du gör genom att låta funktioner sälja och dela dina poster över en skuggig uppsättning tredje födelsedagsfirande organisationer, vill användare och politiska beslutare att överväga något annat,” säger EFF. “Utför inget misstag: den här senaste kampanjen från facebook är en annan absolut attack mot vår integritet och trots dess blanka förpackning är det dessutom en attack mot olika företag, alla gigantiska och småbarn.”

Artikeln förklarar kortfattat målet för den nya egenskapskaraktäristiken, hur onlineannonshandeln fungerar, och varför facebook går efteråt med sådan grymhet. Det är en bra undersökning, och alla fb-personer som bryr sig om integritet bör fortfarande prova det – det finns på den här länken.

EFF ber också om att Google, som definitivt är i en bindning här, ska följa i äpples fotspår. “Tillbaka ett företag gör rätt fråga för sina kunder, EFF kommer att vinkla med det, helt enkelt eftersom vi kan komma besvärliga på företag som gör det skandalösa,” avslutar företaget. “Just här, äpple är korrekt, och facebook är ond. efterföljande steg: Android bör fortfarande följa med samma skydd. Din cirkulation, Google. ”

Google råkar köra en internetannonsoperation av sina personliga enligt spårning och ackumulerande personregister. men det är också tillverkaren av områdets mest kända utrustning för smarttelefondrift. Och Google har därefter varit ängelns ledning tillbaka, det involverar privatlivselement, även om det gjorde det motvilligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *